Парламентът на Словения се събра в понеделник, за да обсъди

...
Парламентът на Словения се събра в понеделник, за да обсъди
Коментари Харесай

Депутатите в словенския парламент обсъждат вот на недоверие на кабинета

Парламентът на Словения се събра в понеделник, с цел да разиска искане за избор на съмнение против държавното управление на консервативния министър председател Янез Янша, упрекнато от опозицията в употреба на пандемията, с цел да трансформира страната в „ властническа народна власт “, заяви Агенция Франс Прес.
Това е, сходни дейности през януари бяха несполучливи заради отсъствието на няколко депутати поради ковид.
„ Вие сте тук, с цел да избирате сред властническа народна власт и естествена, конституционна и демократична Словения, " сподели Карл Ерявец, водач на опозиционната партия DESUS, пред депутатите при започване на дебата. Гласуването на предлагането се чака късно в понеделник.
 Облекчени епидемиологични ограничения в Словения Облекчени епидемиологични ограничения в Словения
В Словения към този момент са отстранени възбраните за пътешестване сред общините и районите на страната. Отворени са всички магазини и още веднъж е разр...
Ерявец подаде настояването предходната седмица от името на пет опозиционни лявоцентристки партии, които го предложиха като различен претендент, в случай че болшинството от 90 депутати гласоподават за предлагането.
Петте партии, подкрепили предлагането, обаче разполагат единствено с 43 места в Народното събрание – с три по-малко от болшинството.
Политикът деец Янша, който е министър-председател от март, е непосредствен съдружник на националистическия маджарски министър председател Виктор Орбан. Янша имитира във връзка с миграцията и упрекна медиите в разпространение на неистини, че подлагат на критика отношението му към пандемията.
Опозицията упреква Янша, че употребява изключителната здравна конюнктура за намаляване на държавните институции и самостоятелните медии и че работи в несъгласие на конституционните полезности.
 Словения диша по-спокойно, разхлабва ограниченията Словения " диша " по-спокойно, разхлабва ограниченията
Словения ще отвори още веднъж ски курортите и някои магазини и ще облекчи рестриктивните мерки за влизане на хора в страната, наложени с оглед нам...
Янша отхвърли обвиняванията на опозицията по време на дебата в понеделник, като назова предлагането " унищожителен фарс " и " пилеене на парите на данъкоплатците ". " Нашето държавно управление направи доста повече от предходното за доста по-малко време и при по-тежки епидемиологични условия и жителите го знаят и могат да го усетят в джоба си ", сподели Янша.
се разпадна през януари 2020 година заради вътрешни разногласия.
Съюзът на Янша загуби болшинството си в Народното събрание, когато пенсионерската партия DESUS реши да се отдръпна през декември.
То обаче твърди, че може да разчита на 47 гласа в Народното събрание с помощта на поддръжката на дребната популистка Словенска национална партия (SNS) и двама представители на малцинствата. Тъй като гласуването се организира скрито, опозицията се надява, че някои депутати от Партията на модерния център (SMC), младши сътрудник в актуалната коалиция, могат да обединят напъните си за събаряне на Янша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР