Парламентът на Швеция официално одобри в сряда законопроект, позволяващ на

...
Парламентът на Швеция официално одобри в сряда законопроект, позволяващ на
Коментари Харесай

Шведският парламент прие законопроекта за присъединяване към НАТО

Парламентът на Швеция публично утвърди в сряда законопроект, допускащ на страната да се причисли към НАТО, когато молбата й бъде утвърдена от всичките 30 членове на алианса, развой, при който остава в очакване на окончателните утвърждения.

Швеция и прилежаща Финландия желаеха да се причислят към трансатлантическия боен съюз предходната година в отговор на нахлуването на Русия в Украйна. Но процесът беше арестуван от Турция, която дружно с Унгария към момента не са утвърдили участието.

Законопроектът беше признат както се очакваше с голямо болшинство - 296 " за " и 37 гласа " срещу ", като дребната лява партия и Зелените бяха единствените партии, които се опълчиха на предлагането. Ако Швеция бъде призната в алианса, това ще постави завършек на два века военно необвързаност за страната.

По-специално Швеция се сблъска с възражения от страна на Турция, която споделя, че Стокхолм укрива членове на това, което Турция счита за терористични групи - обвиняване, което Швеция отхвърля - и изиска тяхното изгонване като стъпка към предоставяне на зелена светлина на участието на Швеция в НАТО.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР