Парламентът на Северна Македония трябва да реши кога ще започне

...
Парламентът на Северна Македония трябва да реши кога ще започне
Коментари Харесай

Скопие решава кога да се произнесе по френското предложение

Парламентът на Северна Македония би трябвало да реши по кое време ще стартира разискванията за приемане или отменяне на така наречен френско предложение за начало на договарянията с Европейски Съюз.

България към този момент се съгласи на вид за повдигане на ветото против Скопие при осъществяване на няколко спомагателни условия за редакция на предлагането. През цялата последна седмица обаче македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ провежда митинги, стигащи до конфликти, против опцията договарянията с Европейски Съюз най-сетне да стартират.

В понеделник е планувана среща на парламентарните групи и представители на държавното управление, с цел да се разиска в какъв период ще се прегледа френското предложение.

Дебатът към плана припомня на рецесията, която съпътстваше и българското решение по тематиката - в СДСМ считат, че Народното събрание би трябвало да се произнесе за или срещу единодушие с изискванията на Европейски Съюз и България, в ВМРО-ДПМНЕ напълно го отхвърля и упорства държавното управление да се занимава с подобряването на пакета от документи.

Кабинетът на Димитър Ковачевски към този момент одобри решение да изпрати френското предложение за разглеждане в Събранието на Северна Македония още на 7 юли.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР