Парламентът на Северна Корея ще заседава през септември, за да

...
Парламентът на Северна Корея ще заседава през септември, за да
Коментари Харесай

Севернокорейският парламент ще заседава през септември

Парламентът на Северна Корея ще заседава през септември, с цел да прегледа нови закони и други организационни въпроси , заяви Франс прес, като се базира на информация на държавната Корейска централна телеграфна организация.

Парламентът на страната заседава единствено един или два пъти годишно и най-често сесиите му не престават по един ден. Целта им нормално е одобрение на бюджети или други решения, сметнати за нужни от ръководещата Корейска трудова партия.

" Седмата сесия на 14-ото Върховно национално заседание на КНДР ще бъде свикана в Пхенян на 7 септември ", оповестява КЦТА. " Ще бъдат разисквани въпросът за приемане на Закона за социалистическо развиване на селските региони и Законът за озеленяването, както и организационни въпроси ", прибавя медията на режима.



Тези съвещания на Народното събрание се наблюдават от близко от наблюдаващите за възможни признаци на смяна в икономическата политика или разбъркване на висши чиновници. Не е ясно дали водачът Ким Чен-ун ще участва на идната сесия на Народното събрание, откакто пропусна миналата сесия през февруари тази година.

В друга информация на КЦТА се оповестява, че Пхенян ще организира среща при започване на този месец, с цел да прегледа " триумфа, опита и уроците от незабавната противоепидемичната работа на страната ". През последните дни Северна Корея не оповестява за нови случаи на " тресчица " (както назовава коронавирусната зараза). По публични данни всички, които са се разболели след вълната на Омикрон през май, към този момент са се възстановили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР