Парламентът на Русия вдигна с пет години горната граница на

...
Парламентът на Русия вдигна с пет години горната граница на
Коментари Харесай

Русия ще мобилизира и 70-годишните офицери от запаса

Парламентът на Русия подвигна с пет години горната граница на възрастта, до която мъжете могат да бъдат мобилизирани да служат в армията, в това число до 70-годишна възраст за офицерите с най-голям сан.

През септември предходната година Русия разгласи първата си готовност след Втората международна война, като прикани над 300 000 някогашни бойци , с цел да стабилизира фронта в Украйна. Военната акция обаче се оказа доста по-дълга и по-изтощителна, в сравнение с Москва очакваше и не демонстрира признаци за приближаване на края ѝ, съобщи Ройтерс.

Москва към този момент покачва горната възрастова граница за мъжете за наложителна военна работа от 27 на 30 години и направи доста по-трудно за младите мъже да избегнат наборната работа, като заобикалят приемането на повиквателни.

Приетият през вчерашния ден закон разрешава на мъжете, които са приключили наложителната си работа, да бъдат мобилизирани до 40, 50 или 55-годишна възраст , според от тяхната категория, стои на уеб страницата на Държавната дума. Във всички случаи възрастовата граница е увеличена с пет години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия поддържа и „ мобилизиран запас “ от мъже, които се записват за от време на време военно образование и получават стипендия след привършване на наложителната или професионалната им работа.

Новият закон значи, че лицата с най-голям сан от този запас могат да бъдат призовани назад на работа до навършване на 70 вместо 65 години, други с висши звания - до 65 години, младшите офицери до 60 години, а всички останали - до 55 години вместо до 45 години.

Министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че възнамерява да усили главния брой на военнослужещите на работа – професионални бойци по контракт и наборни бойци - от 1,15 милиона до 1,5 милиона.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР