Парламентът на Русия (Държавната дума) прие широкообхватен закон, който може

...
Парламентът на Русия (Държавната дума) прие широкообхватен закон, който може
Коментари Харесай

Русия прие закон, застрашаващ сътрудничеството със САЩ

Парламентът на Русия (Държавната дума) одобри широкообхватен закон, който може да замрази значимия експорт за Съединени американски щати и вноса в Русия от Съединени американски щати и други страни, оповестяват съветските медии.

Законопроектът, направен от водещи депутати в Думата в отговор на най-новия кръг от американски наказания, планува необятен набор от ограничавания за американските компании в Русия и за съдействие със Съединени американски щати.

Освен това законопроектът разрешава на съветския президент да " забрани или прекрати съдействието с враждебна страна " и възбрана на вноса на артикули от неназовани страни.

Първоначалният законопроект предвиждаше съответни ограничавания за импорт в Съединени американски щати, в това число медикаменти, както и възбрана на значим експорт, като исполин, в Съединени американски щати. Ала съветските депутати смекчиха наредбите на закона, с цел да се отърват от препратки към съответни ограничавания, преди да одобряват законопроекта.

Междувременно стана ясно, че Русия желае да наложи мита в размер на 537,6 млн. $ на артикули от Съединени американски щати на стойност 3,16 милиарда $. Това се показва в документ, показан от Москва в Световната комерсиална организация.

Мярката най-вероятно е в отговор на митата, въведени от Вашингтон в края на март върху вноса на стомана и алуминий в размер надлежно на 25 и 10 %. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР