Парламентът на Полша гласува за отнемане на имунитета на депутат,

...
Парламентът на Полша гласува за отнемане на имунитета на депутат,
Коментари Харесай

Свалиха имунитета на полски депутат, угасил свещи за Ханука

Парламентът на Полша гласоподава за лишаване на имунитета на народен представител, употребявал пожарогасител, с цел да изгаси еврейските свещи за Ханука в Народното събрание на страната през декември, съобщи Ройтерс.

Гласуването дава опция на прокурорите да издигнат обвинявания на Гжегож Браун от крайнодясната партия " Конфедерация " за седем действия, осъществени през 2022 година и 2023 година, в това число за случая с изгасените свещи.

" Няма причина да го пазиме с имунитет. Знаем какво е направил и то е недопустимо ", съобщи Агнешка Помашка, народен представител от " Гражданска коалиция ", най-голямата партия в съдружното държавно управление на Полша.

Основната опозиционна партия, националистическата " Право и правдивост ", също гласоподава в поддръжка на отнемането на имунитета на Браун.

Варшавският областен прокурор Мариуш Дубовски съобщи пред парламентарна комисия, че против Браун ще бъдат повдигнати обвинявания и за заличаване на имущество, нарушение на телесната цялост и засегнатост на обекти на религиозно поклонение, заяви държавната осведомителна организация ПАП.

След като угаси свещите в Народното събрание на 12 декември, Браун излезе на трибуната, където дефинира Ханука като " сатанинска " и съобщи, че възвръща " нормалността ". Попитан по-късно дали се срами от постъпката си, той отговори: " Тези, които вземат участие в демонски поклонения, би трябвало да се срамят. "

Браун, който в предишното е правил проруски изявления, стана прочут още преди случая с Ханука с дейности като да изхвърли в кошчето за отпадък коледна елха, украсена с цветовете на Европейския съюз и Украйна, и повреждането на микрофон по време на сказка на историк, занимаващ се с Холокоста, написа Българска телеграфна агенция.

Той отхвърля обвиняванията на прокурора против него и съобщи през днешния ден, че те " не дават отговор на действителното състояние и на материалната истина ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР