Парламентът на Обединеното кралство прие Закона за икономическата престъпност и

...
Парламентът на Обединеното кралство прие Закона за икономическата престъпност и
Коментари Харесай

Британците приемат нови закони – незаконните криптовалути под прицел

Парламентът на Обединеното кралство одобри Закона за икономическата престъпност и корпоративната бистрота, ориентиран към битка с редица противозаконни действия, като да вземем за пример търговията с опиати, киберпрестъпността и тероризма.

Това законодателство бележи забележителна крачка в битката против цифровите финансови нарушавания, като се обръща особено внимание на противозаконните криптоактиви.

Законопроектът дава на органите увеличени пълномощия за бърза реакция в случаите, когато са налице основни доказателства, като се заобикаля нуждата от предварителни присъди за конфискуване на цифрови активи, участващи в незаконни инициативи.

Освен това новите разпореждания ще ускорят процеса на заледяване на активи в криптовалута, свързани с незаконни действия. Тези активи могат да бъдат иззети единствено след арест и присъда, което лимитира незабавността на намесата на правоприлагащите органи. Въпреки това обновеният закон ще промени ситуацията, като ще разреши по-бързо и по-значително конфискуване на криптовалути, нарушавайки действието на незаконните финансови мрежи.

Законът за икономическата престъпност и корпоративната бистрота също по този начин вкарва промени за гарантиране на легитимността на предприятията. Лицата, които записват сдружения в Обединеното кралство, към този момент са длъжни да ревизират тяхната идентичност, което предотвратява потреблението на сдруженията като прикритие за незаконни предприятия или леговище за корумпирани задгранични чиновници. Тази самодейност пази добросъвестните предприятия и укрепва репутацията на Обединеното кралство като надеждна бизнес среда.

Освен това предходната година държавното управление акцентира, че законът има за цел да насърчи процъфтяването на законния бизнес, като изтласка противозаконните финансови действия от страната. Този метод акцентира уговорката на държавното управление да поддържа икономическата целокупност, като в същото време обезпечава сигурна основа за бизнес интервенции.

В сходство с тези корекции държавната тактика за битка с икономическата престъпност за интервала 2023-2026 година включва строги разпореждания, отнасящи се до криптовалутите. При представянето на тази тактика длъжностните лица разкриха желанията си да приложат правилото за пътешестване на Групата за финансови дейности.

Това предписание се ползва за доставчиците на услуги, свързани с виртуални активи, и финансовите институции, участващи в транзакции с цифрови активи, като укрепва отбраната против прането на пари и финансирането на терористични действия.

Посвещението на държавното управление отразява признанието, че ефикасното и заслужено контролиране на криптовалутите е от изгода за всички заинтригувани страни, в това число потребителите и бизнеса. Тази уравновесена регулация ще се бори с лъжливите действия и други финансови закононарушения в границите на процъфтяващата крипто промишленост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР