Парламентът на Нова Зеландия гласува в сряда текст в подкрепа

...
Парламентът на Нова Зеландия гласува в сряда текст в подкрепа
Коментари Харесай

В Нова Зеландия ще има референдум за узаконяване на евтаназията

Парламентът на Нова Зеландия гласоподава в сряда текст в поддръжка на узаконяването на евтаназията, който планува следващата година да се провежда референдум по този разделящ обществеността въпрос, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Законопроектът разрешава на терминално заболели хора да изискат здравна помощ за преустановяване на живота им. Той беше признат с 69 на 51 гласа на последно четене след месеци бурни диспути в Народното събрание.

Министър-председателката Джасинда Ардърн обществено поддържа тази промяна, само че гласоподава с отвращение за референдума, като изясни, че това е единственият метод да се придвижи текстът.

За допитването настояваше участващата в ръководещата коалиция партия " Нова Зеландия на първо място ", която заплашваше да гласоподава срещу промяната, в случай че няма подобен.

Пред постройката на Народното събрание в Уелингтън съперници на узаконяването на евтаназията демонстрираха и разпънаха транспарант с надпис " Помогнете ни да живеем, а не да умрем ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР