Парламентът на Македония прие за втори път договора за името,

...
Парламентът на Македония прие за втори път договора за името,
Коментари Харесай

Парламентът на Македония ратифицира за втори път договора с Гърция за името

Парламентът на Македония одобри за повторно контракта за името, подписан със прилежаща Гърция, съобщи македонската осведомителна организация Мафакс.

В 120-местния парламент 69 депутати гласоподаваха „ за “ и един „ срещу “ закона за одобрение на контракта, предусещащ страната да бъде преименувана на Република Северна Македония.

Текстът един път към този момент бе подсилен от депутатите преди две седмици, само че македонският президент Георге Иванов отхвърли да го подпише.

Както и при предходното гласоподаване всички депутати от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, която назовава документа „ капитулация за Македония “, бойкотира вота.

В послание към депутатите външният министър Никола Димитров отхвърли изказванията на президента, че е застрашена идентичността на Македония. „ Това освен не заплашва македонската национална еднаквост, македонската нация и език, а ги утвърждава, както в никакъв случай до момента “, сподели той.

Министър Димитров добави, че по-късно гласоподаване президентът е задължен да подпише декрет за ратификация на контракта.

Последна дума по съглашението с Гърция ще имат жителите на Македония, които ще гласоподават за одобряването му на референдум наесен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР