Парламентът на Литва прие решение, с което забранява публично да

...
Парламентът на Литва прие решение, с което забранява публично да
Коментари Харесай

И Литва забрани свастиката Z

Парламентът на Литва одобри решение, с което не разрешава обществено да се употребява буквата Z, черната и оранжевата лента на Свети Георги и други знаци, с които се показва поддръжка за съветската инвазия в Украйна.

Z и изрисуван на военните транспортни средства на Москва и стартира да се появява по облекла на поддръжници на нашествието. Символът циркулира и в обществените мрежи. Междувременно лентата на Свети Георги, въведена за първи път като чест от Екатерина Велика, закупи значение в рускоезичния свят, откакто сепаратистите в Източна Украйна я одобриха като знак на поддръжката си за Русия през 2014 година

По-рано литовските депутати не разрешиха обществено да се демонстрират руски и нацистки знаци, само че към това през днешния ден бе прибавена и наредба за " знаците на тоталитарни или властнически режими, употребявани в предишното или употребявани сега, с които се предизвиква военната експанзия, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени или осъществени от тях ", пишат от организация " Ройтерс ".

Законодателите също по този начин утвърдиха въвеждането на по-високи санкции за нарушение на възбраната - до 900 евро за физически лица и до 1500 евро за компании.

Решението на Литва идва след сходни забрани в Латвия и Молдова. Германия също обмисляше такава възбрана.
ТЕМА преди 5 минути 105 преди 15 минути 427 преди 41 минути 569
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР