Парламентът на Литва определи днес руската наемническа компания Вагнер за

...
Парламентът на Литва определи днес руската наемническа компания Вагнер за
Коментари Харесай

Литва определи „Вагнер“ за терористична организация

Парламентът на Литва дефинира през днешния ден съветската наемническа компания " Вагнер " за терористична организация , съобщи ДПА.
Частната военна компания, която се бори на фронтовите линии в Източна Украйна, е опасност за публичната сигурност, се споделя в резолюция, единомислещо призната от 117 депутати в литовския парламент.

Според резолюцията наемническата компания е виновна, с изключение на всичко друго, за убиването и изтезаването на мирни жители в Украйна и бомбардирането на домове и други цивилни обекти.

В текста беше насочен апел и други страни да последват образеца на Литва. 

Документът разказа " Вагнер " като " горист инструмент на съветската мощ " , който получава военно съоръжение от Москва, употребява съветска военна инфраструктура и се образова от военното разузнаване.

Наемници от групата вземат участие във военни интервенции от началото на съветското навлизане в Украйна и правят " систематични, съществени закононарушения на експанзия ", равносилни на тероризъм . Наемническата компания е пособия на Русия да окупира и анексира Кримския полуостров през 2014 година и е взела участие във военни интервенции в Източна Украйна през 2015 година Тя също по този начин е била забъркана в незаконни дейности в Централноафриканската република, Судан и Мали, се показва в резолюцията.

По-рано Литва дефинира съветската война в Украйна като геноцид и назова Русия " страна, която поддържа и прави тероризъм ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР