Парламентът на Каталуния ще проведе пленарно заседание в четвъртък. Това

...
Парламентът на Каталуния ще проведе пленарно заседание в четвъртък. Това
Коментари Харесай

Парламентът на Каталуния провежда ключова сесия в четвъртък

Парламентът на Каталуния ще организира пленарно съвещание в четвъртък . Това заяви локален народен представител от ръководещата каталунска коалиция, представен от АП.

Мнозина се притесняват, че на съвещанието ще се гласоподава за оповестяване на самостоятелност от Испания по отношение на последното развиване на рецесията.

 Каталуния няма да следва нарежданията на Мадрид, а на народа си
Каталуния няма да следва нарежданията на Мадрид, а на народа си

Мадрид може краткотрайно да назначи шеф на Каталуния

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон изиска осъществяване на спор и гласоподаване в Народното събрание по отношение на по какъв начин да се отговори на проекта на Мадрид. През уикенда испанското държавно управление разгласи, че подхващат дейности за вдишване на директен надзор над североизточния район.

Луис Короминас от " Заедно за " Да " съобщи, че предлагането за осъществяване на пленарна сесия в четвъртък е подкрепено от крайнолевия блок " Кандидати за национално единение ".

Короминас упрекна Испания, че работи " като диктатур " и назова потреблението на член 155 от конституцията " невиждан акт на институционално принуждение ".

" В този парламент няма да можем да дебатираме или да гласуваме самодейност без разрешението на Мадрид. Това не е народна власт ", акцентира депутатът.

Блокът " Кандидати за национално единение " прикани за " всеобщо гражданско непокорство ".

Партията разказа дейностите на Рахой като " най-големия агресор против гражданските, персоналните и груповите права на каталунския народ " от диктатурата на военачалник Франсиско Франко, който умря през 1975 година

Партията разясни, че ще отговори с гражданско непокорство като форма на мирна опозиция.Тя добави, че до края на седмицата ще реши какви дейности да предприеме.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР