Парламентът на Австралия прие закон за намаляване на въглеродните емисии

...
Парламентът на Австралия прие закон за намаляване на въглеродните емисии
Коментари Харесай

Със закон: Австралия намалява въглеродните емисии с 43% до 2030-а

Парламентът на Австралия одобри закон за понижаване на въглеродните излъчвания с 43% до 2030 година и за свеждането им до нула до 2050 година, съобщава " Ройтерс ". Новият законопроект означи първата стъпка към дейностите в региона на климата, откогато Лейбъристката партия завоюва властта през май, побеждавайки предходното консервативно държавно управление, което беше подложено на критика като световно изостанало в борбата против изменението на климата.

Австралийското държавното управление обаче ще се сблъска с по-големи борби при приемането на повече закони за околната среда.

Приемането на законодателството за изменението на климата изпраща обръщение към света, че Австралия подхожда съществено по отношение на намаляването на емисиите и за извличането на стопански благоприятни условия от възобновима сила на налична цена, съобщи министърът на изменението на климата и енергетиката Крис Боуен.

Законът дефинира цел за понижаване на излъчванията за 2030 година, която е с 50% по-драстична, в сравнение с при предходното държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР