Парламентът изслушва здравния министър Кирил Ананиев относно спирането на спешния

...
Парламентът изслушва здравния министър Кирил Ананиев относно спирането на спешния
Коментари Харесай

Ананиев: До 20 януари се възобновява приемът в детската болница

Парламентът изслушва здравния министър Кирил Ананиев по отношение на прекъсването на незабавния банкет в Детската болница в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Детската болница „ Проф. Иван Митев ” спря приема на незабавни случаи до 5 януари 2020 година поради липса на задоволително експерти. Причината е напускането на анестезиолози и педиатри след трагичния случай с умрелия 3-годишен Алекс.

Спешният банкет на деца, при които е належащо провеждането на интензивно лекуване и дихателна реанимация, се реализира от „ Пирогов “, „ Александровска “ и Национална кардиологична болница.

Пред депутатите здравният министър за следващ път повтори обстоятелството, че през последните години положението на педиатрията в България е незадоволително. Сред аргументите е неналичието на многопрофилна детска болница.

Кирил Ананиев регистрира, че към деветмесечието болничното заведение няма просрочени отговорности. В лечебното заведение са разкрити 248 щатни бройки, освободени са 35 души и има 26 незаети места. В момента текат предупреждения с четирима лекари – двама педиатри и двама анестезиолози. Проверката на „ Вътрешен одит “ е предложила на болничното заведение незабавно да пристъпи към привличане на експерти.

Депутатът Лъчезар Иванов от ГЕРБ съобщи, че ръководещите са в дълг към обществото, тъй като не са съумели да изградят детско лечебно заведение.

От опозицията обявиха, че чакат от министъра съответни ограничения, а не да чете известни към този момент числа и статистика. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР