Парламентът изслушва премиера Бойко Борисов за Плана за възстановяване и

Парламентът изслушва премиера Бойко Борисов за Плана за възстановяване и ...

Утре викат Борисов в НС


Парламентът изслушва премиера Бойко Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост. По думите й планът трябва да бъде обявен публично и да бъде обсъден от НС. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова след председателския съвет.

Освен това утре депутатите ще обсъдят създаването на комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ. Утре ще се обсъди и създаването на правна и здравна комисия и комисия по бюджет и финанси. Ще бъдат избрани и техните членове. До приключване на ремонта на сградата на Партийния дом депутатите ще заседават в страната сграда.
Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост
Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост

Не е редно въпросът за предоставяне на 20 млрд. лв. да бъде тайна

Попитана какво ще стане, ако премиерът Борисов не дойде, Манолова отговори: "Вече има председател на парламента и ръководство на парламента, които няма да толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната".

Припомняме, депутатите - бившия Партиен дом, в началото на новия политически сезон на 2 септември 2020 г.

Тогава обаче журналистите изразиха недоволство, тъй като се оказа, че и на практика могат да видят кой влиза и излиза от сградата на парламента единствено от прозореца на тоалетната, предвидена за ползване от журналистите.

Медиите дори внесоха , при които са принудени да работят.

На 13 март Мария Капон от "Изправи се. Мутри вън" потвърди, че първото заседание ще е в старата сграда на НС , като добави, че само ГЕРБ са против.

Днес на 15 март бе открито първото заседание на Народното събрание, което се проведе под ръководството на В залата като избрани депутати присъстваха и министри от кабинета - вицепремиерът Томислав Дончев, Деница Сачева, МТСП, Костадин Ангелов, МЗ,Красен Кралев ММС и др.

Премиерът Бойко Борисов не присъства в залата на Народното събрание. По-късно стана ясно, че

Днес депутатите от 45-ото НС избраха , както бе избран и

Източник: news.bg