Парламентът избра Кирил Вълчев за генерален директор на Българската телеграфна

...
Парламентът избра Кирил Вълчев за генерален директор на Българската телеграфна
Коментари Харесай

Кирил Вълчев е новият генерален директор на БТА

Парламентът избра Кирил Вълчев за общоприет шеф на Българската телеграфна организация (БТА) с мандат пет години. За него гласоподаваха 105 депутати, без " срещу " и въздържали се. След това Кирил Вълчев постави клетва пред Народното събрание.

 Синдикатите в Българска телеграфна агенция желаят Кирил Вълчев за нов шеф след гибелта на Максим Минчев Виж още

Другият кандидат за поста Ивайло Данаилов получи 65 гласа " за ", 2 " срещу " и 87 " въздържал се ".

Парламентът гласоподава по азбучен ред препоръчаните двама претенденти - Ивайло Данаилов, повдигнат от " Българска социалистическа партия за България ", и Кирил Вълчев, номиниран от ГЕРБ.

 Българска социалистическа партия номинира Ивайло Данаилов за шеф на Българска телеграфна агенция против Кирил Вълчев, повдигнат от ГЕРБ Виж още

Съгласно признатите процедурни правила, за определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

До нов избор се стигна, откакто в средата на ноември след малко боледуване на 67-годишна възраст умря досегашният началник на организацията Максим Минчев.

47-годишният Кирил Вълчев е юрист в областта на интелектуалната благосъстоятелност, медийно, комерсиално и гражданско право. Завършил е НГДЕК, а професионалната му биография е обвързвана както с Българска телеграфна агенция, по този начин и с БНР и Българска национална телевизия. Неговата кандидатура бе подкрепена и от синдикатите в Българска телеграфна агенция.

По време на чуването му като претендент за поста пред парламентарната комисия по културата и медиите Кирил Вълчев се разгласи за свободен достъп до популяризираната от Българската телеграфна организация информация.

" Българските жители би трябвало да получават информацията, за която са платили посредством бюджета, по този начин, както го вършат с Националните телевизия и радио. Българска телеграфна агенция би трябвало да се трансформира в безвъзмездна платформа за цялата информация от публичен интерес в България ", съобщи той.

Вълчев разгласи също, че си слага за цел Българска телеграфна агенция да има репортери в прилежащите страни, като стартира със Скопие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР