Парламентът избра Елена Чернева за заместник-омбудсман. Тя е с над

...
Парламентът избра Елена Чернева за заместник-омбудсман. Тя е с над
Коментари Харесай

Парламентът избра Елена Чернева за заместник-омбудсман

Парламентът избра Елена Чернева за заместник-омбудсман. Тя е с над 30-годишен опит като юрист и работи в региона на гражданското и трудовото право. Чернева беше препоръчана след чуване от омбудсмана Диана Ковачева.

Депутатите утвърдиха кандидатурата ѝ с 93 гласа „ за " в пленарната зала.

Предложението си стимулира персонално Диана Ковачева от парламентарната естрада, която съобщи, че ползата на претендента е ориентиран най-много към обществените измерения на тази позиция, а точно опазването на правата на жителите.

Елена Чернева-Маркова придобива образованието си в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ", а като правист има 30-годишна адвокатска процедура в региона на административното, гражданското и трудовото право.

Като дълготраен началник на Националното бюро за правна помощ тя се е занимавала интензивно с проблемите, свързани с правата и свободите на жителите.
По нейна самодейност са основани редица нови принадлежности за опазването на правата на жителите - националния телефон за първична правна помощ, укрепването на националните центрове за консултиране, както и разширението на групите лица, ползващи безвъзмездна правна помощ.

Другият претендент за заместник-омбудсман беше депутатът от Българска социалистическа партия Милко Недялков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР