Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на Националната здравноосигурителна

...
Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев е новият управител на Здравната каса

Парламентът избра доктор Дечо Дечев за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„ За “ кандидатурата му гласоподаваха 124 народни представители, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ - 1, с което доктор Дечев бе определен за шеф с мандат до 12 март 2020 година Съгласно процедурните правила за избор, кандидатурата му е призната откакто за нея са дали своят вот повече от половината от народните представители.
Кандидатурата на доктор Дечев бе подкрепена от Комисията по опазване на здравето в сряда, отбелязва организация " Фокус ". Изборът на нов шеф на Касата се наложи, защото на 20 юни 2018 година депутатите освободиха проф. Камен Плочев тази служба. След освобождението на предходния шеф, парламентарните групи имаха опция да оферират претенденти в период до 3 юли 2018 година В този период постъпи единствено едно предложение от страна на ПГ на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, които издигнаха кандидатурата на доктор Дечо Дечев.
Припомняме, че на 20 юни „ За “ освобождението на проф. Плочев гласоподаваха 109 народни представители, „ срещу “ - 72, „ въздържал се “ - 30, с което проекторешението бе признато. Проф. Плочев бе определен за шеф на НЗОК през юли 2017 година Кандидатурата му беше препоръчана от ПГ на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. През февруари 2018 година проф. Камен Плочев съобщи, че му е била отправена опасност да подаде оставка. „ Кой ми е сложил опасността и кой му е споделил да ми я каже, позволете ми да го спестя “, разяснява тогава проф. Плочев.
Малко по-късно той излезе в болничен. В края на май 2018 година проф. Плочев изиска да се отдръпна от поста си, като се базира на член в Закона за здравето, съгласно който в случай че три месеца не може да извършва отговорностите си заради заболяване, може да подаде оставката си и да напусне. След това Надзорният съвет на Касата реши да изпрати писмото на Плочев до Народното събрание и да остави на народните представители да решат дали той да бъде освободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР