Парламентът има готовност за спешни промени в Изборния кодекс, така

...
Парламентът има готовност за спешни промени в Изборния кодекс, така
Коментари Харесай

Караянчева: Парламентът има готовност за спешни промени в Изборния кодекс

Парламентът има подготвеност за незабавни промени в Изборния кодекс, тъй че да бъде обезпечено правото на глас на заболели от Covid-19 и карантинирани. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред публицисти в Кърджали.

" Нека президентът излезе и да каже за какво желае да промени датата на изборите. Народното събрание е разполагаем. Мандатът е до 26 март. Имаме подготвеност даже и да сме в предизборна акция сред 26 февруари и 26 март, в случай че датата на изборите е 28 март, по Конституция да привикваме изключително съвещание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в границите на една седмица с понижено време сред първо и второ четене. Имаме подготвеност и ще отговорим на динамичната обстановка ", обясни Цвета Караянчева. 

По думите й, подобаващата дата за изборите е тази, която уточни президентът. " Той има единствен правото да уточни датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме подготвени за избори, когато каже президентът. Нека президентът излезе и да каже за какво желае да промени датата на изборите, откакто авансово беше оповестил тази дата и на кого не отърва тази дата? Нека той да каже, не мога да кажа аз. Нека медицинските управляващи да се произнесат. Има доста неща, които би трябвало да се уточнят и дано да изчакаме какво ще каже Щабът и Министерстото на опазването на здравето ", посочи Караянчева. 

Цвета Караянчева дефинира консултациите при президента Румен Радев със здравните управляващи за идния парламентарен избор като закъснели. " Те трябваше да станат доста по-рано. Хубаво е, че президентът най-сетне разбра, че има Коронавирус рецесия освен в България, само че и в целия свят. Тези съвещания са очевидно, с цел да се измъкне от обстановката, в която самичък се вкара и даде дата за избори преди месец. Министър Ангелов съобщи, че има подготвеност тъкмо за тогава. Защо и по какъв начин президентът търси причина, с цел да промени датата, дано самичък отговори и да не търси причина в здравната обстановка в страната ", разяснява тя преди церемонията по освещаване на бойните флагове в Кърджали. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР