Парламентът гласува в петък България да закупи още 8 изтребителя

...
Парламентът гласува в петък България да закупи още 8 изтребителя
Коментари Харесай

Вместо за социални мерки, харчим над 1,3 млрд лв. за още самолети

Парламентът гласоподава в петък България да закупи още 8 изтребителя Ф-16 от Съединени американски щати за към 2 милиарда лева Срещу договорката предстоящо се оповестиха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". 
Левицата няма да поддържа хартиените самолети, когато има потребност от средства за обществени стратегии, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев по време на дебатите. " Цените са планирани, а в договорите написа черно на бяло, че американската страна може да увеличи цената без съобщение. Никъде в предлагането на доставчика не написа какъв брой ще костват аварийните елементи и услугите по аероплан. Тук може да става дума не за 1,3 милиарда лева, а за доста повече, защото доставчикът желае да му подпишем повторно празен чек и то, в случай че не извърши задължението си. Бих споделил най-безотговорно, дори най-нагло, че взеха 2,3 милиарда лв. и не доставиха самолетите на българските Военновъздушни сили ", безапелационен е проф. Гечев.
Служебният боен министър Димитър Стоянов се оправда, че първите осем военни самолети Ф-16 се чакат през 2025 година, а вторите са с небосвод 2029 година
" Вие сте вносители, обяснете какви са причините на служебния кабинет на президента Румен Радев да внесе този план. Обяснете параметрите на договорката, какъв брой ще коства, по кое време ще се заплаща, по кое време ще дойдат тези самолети, за какво е толкоз незабавно в този момент да се гледат, да се одобри и да се финансира ", настоя зам.-председателят на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Стоянов беше свикан два пъти от левицата, само че той не пожела да изясни пред депутатите предлагането на Министерски съвет и да обясни параметрите на договорката. 
 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР