Парламентът е мястото, където би трябвало да се коват закони,

...
Парламентът е мястото, където би трябвало да се коват закони,
Коментари Харесай

И волейболът скочи срещу проектозакона на Валери Симеонов

Парламентът е мястото, където би трябвало да се коват закони, ориентирани към добруването на народа и неговото благополучие. Законите от своя страна би трябвало да пазят морала, правото и справедливостта…но всичко това звучи като начало на приказна история….която обаче няма нищо общо с нашата реалност.

Напоследък точно там се вършат поредни опити да се прокарат закони с неразбираема визия и задача и социална полза като Законът за хазарта N054-01-50 импортиран в Народното събрание на 4 юни 2020 година от народния представител Валери Симеонов.

Ние, от Волейболен клуб „ Славия ”, откакто научихме за следващия удар върху така и така оскъдния ни бюджет, взехме решение да вникнем в мотивацията на народния представител Симеонов и да разберем кой тъкмо народ съставлява той, тъй като не съставлява нас, както и всички тези други спортни клубове, които заплашва с очистване в резултат на това предусещане, осенило този човек, че видите ли игралните зали трябвало да бъдат тук, а не там. А каква е логиката и повода да се реалокират в хотели с 5 звездна категория, а да не са на локациите, които притежателите им са избрали след маркетингови разбори, вложили са милиони левове в построяването им и са спазили всички условия на управляващите към тях. Да, но не….това очевидно не е задоволително, тъй като не са „ сънували един и същи сън “ с този визионер в
хазарта г- н Валери Симеонов, и в този момент би трябвало да повторят същата интервенция още веднъж. А кой ще заплати сметката? Кой ще заплати за това, че хиляди чиновници ще изгубят работата си, ще натоварят в допълнение осигурителната система, републиканския бюджет ще загуби доста налози и такси, а спорта ще загуби главните си рекламодатели, които непринудено, без никой да ги принуждава, подаряват от средствата си за спорта, тъй като се усещат морално задължени да го създадат. Ако се цели да се излекуват болните от „ хазартната болест “ за жалост това не е лекарството, а страничният резултат от несъответствуващото лекуване ще бъде минаване на този бизнес в сивия бранш.

Развитието и бъдещето на волейболния ни клуб зависят от общите старания и работата на управлението, треньорите, състезателите, родителите и почитателите, само че в изключително огромна степен зависи от финансирането, което получаваме от страната, общината и от частни спонсори. Държавното и общинското финансиране не може да покрие в задоволителна степен действителните потребности на клуба и главните спонсори и рекламодатели са уредниците на
хазартни игри.

Волейболен клуб „ Славия ” е клуб с дългогодишна история и голям брой триумфи. В  клуба са почнали своя състезателен път огромен брой състезатели, получили реализация в български и задгранични клубове. Много от възпитаниците на клуба са били неизменима част от Националните тимове мъже и дами, били са участници в Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати.

Клубът развива своята детско-юношеска школа от над 150 деца, като дава късмет на най-изявените да продължат своята спортна кариера в представителните тимове за мъже и дами.
Предлаганите промени в Закона за
хазарта и следствията от тях ще са в прорез с всички изказвания на страната за подкрепяне и развиване на спорта в България и поощряване на младото потомство да спортува.

Призоваваме от името на Волейболен клуб Славия народните представители да не одобряват този закон, който ще нанесе толкоз вреди както на спортната общественост в България, по този начин и на самата страна.

Надяваме се здравият разсъдък да надделее!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР