Парламентът да започне работа с прекратяване на пълномощията на Данаил

...
Парламентът да започне работа с прекратяване на пълномощията на Данаил
Коментари Харесай

НС обсъжда утре прекратяване на пълномощията на Данаил Кирилов като народен представител

Парламентът да стартира работа с преустановяване на пълномощията на Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. като депутат, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Миналата седмица Кирилов беше освободен от поста министър на правораздаването и следваше да се върне на депутатското си място в групата на ГЕРБ. Той обаче е подал оставка като депутат, излиза наяве от проектопрограмата на Народното събрание.

Прекратяването на пълномощията му е първа точка в оферти дневен ред за утрешното съвещание.

В петък се планува депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за 2020 година и в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване /ДОО/ за тази година.

В проектопрограмата са планове на решения за промени в парламентарни комисии и делегации, измежду които и попълване на на състава на Временна комисия във връзка придобиването от "Българска банка за развиване " АД на 28 265 200 акции от капитала на "Първа капиталова банка " АД. Включена е и ратификация на доброволното съглашение за гаранция сред Европейската комисия и Република България по европейския инструмент SURE за краткотрайна поддръжка за намаляване на рисковете от безработица при изключителни условия в резултат на експлоадирането на COVID-19. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.

В четвъртък Народното събрание ще прегледа план на решение за разпределяне на държавни парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията, както и законопроект за отдръпване на резервата, направена от Република България по член 31 от Конвенцията за статута на лицата без поданство, призната в Ню Йорк на 28 септември 1954 година В плана на дневен ред е и второто четене на законопроект за осъществяване на Регламент на Европейски Съюз по отношение на търговията с някои артикули, които биха могли да бъдат употребявани за използване на смъртно наказване, изтезания или други форми на грубо, нечовешко или унизително отношение или наказване. В четвъртък депутатите ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за българските персонални документи.

В петък, след първото четене на измененията в бюджетите на НЗОК и на ДОО за 2020 година, е очакван постоянен парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР