Парламентът да обсъди на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът да обсъди на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат промени, които уреждат медицинското обслужване на бежанците от Украйна

Парламентът да разиска на първо четене промени в Закона за здравното обезпечаване, които уреждат здравното обслужване на украинците, получили краткотрайна протекция у нас. Това планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, която ще бъде гласувана при започване на днешното пленарно съвещание.

 Предлага се депутатите да прегледат и промени в Закона за здравето, които дават опция за въвеждане на ограничения след края на изключителната епидемиологична конюнктура, която изтича на 31 март т.г. 

Двата законопроекта бяха утвърдени през вчерашния ден на изключително съвещание на парламентарната комисия по опазването на здравето. Предвижда се те да бъдат прегледани на първо четене в пленарна зала в четвъртък.

В плана на дневен ред на Народното събрание е първото четене на промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, в Закона за висшето обучение и в Закона за силата от възобновими източници. Предвижда се депутатите да прегледат Годишния отчет за активността на Българската академия на науките за 2020 година и Отчета за активността на Комисията за отбрана от дискриминация през 2020 година

В проектопрограмата са включени и ратификации на интернационалните документи, измежду които и изменението на интернационален контракт (Писмо за предложение и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA), което планува за сметка на останали неизразходвани средства по контракта след възлагане на всички поръчки по обособените линии да се придобият още три броя Sidewinder AIM 9Х Block II ракети, резервоар и аварийни елементи за тях.

В петък, 1 април, е очакван блицконтрол с присъединяване на премиера и заместниците му от 9:00 часа. От 11:00 часа е началото на постоянния парламентарен надзор, който ще стартира с разисквания по запитване от Джевдет Чакъров (ДПС) към министъра на опазването на здравето Асена Сербезова по отношение на политиката за превъзмогване на дефицита на лекари в избрани специалности и на медицински сестри, и за задържане на младите лекари и медицинските сестри в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР