Парламентът да обсъди на първо четене два законопроекта за промени

...
Парламентът да обсъди на първо четене два законопроекта за промени
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди промени в Закона за енергетиката преди Великден

Парламентът да разиска на първо четене два законопроекта за промени в Закона за енергетиката планува проектопрограмата за интервала 4-5 април преди Великденските празници. В четвъртък е очакван през целия ден парламентарен надзор.

Единият законопроект е импортиран от народни представители от "Обединени патриоти " и планува Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ да има пълномощията да позволява покупко-продажбите при покупко-продажба на основни елементи от капитала на търговски сдружения, които ръководят стратегическа за енергийната ни система инфраструктура.

Другият законопроект за изменение на Закона за енергетиката е импортиран от депутати от ГЕРБ. Основната цел на измененията е да бъде осъществена основна крачка в посока либерализация на енергийния пазар.

Утре е първото пленарно съвещание за месеца и парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се включват без да се гласоподават. Парламентарната група на "БСП за България " предлага депутатите да обсъдят на първо четене промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното принуждение.

В проектопрограмата са включени и промени в непрекъснати парламентарни комисии, както и първото четене на промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор и в Закона за здравното обезпечаване.

В четвъртък ще се състои парламентарен надзор от 9.00 часа, включващ разисквания по запитване на народните представители Таско Ерменков, Кристина Сидорова, Любомир Бонев и Станислав Владимиров към министъра на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на политиката в региона на топлоснабдяването.

По устав от Велики петък /6 април/ депутатите би трябвало да излязат в 10 дни почивка за Великденските празници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР