Парламентът да не заседава на 4 март (петък), а вместо

...
Парламентът да не заседава на 4 март (петък), а вместо
Коментари Харесай

Парламентът няма да заседава на 4 март

Парламентът да не заседава на 4 март (петък), а вместо това да има изключително пленарно съвещание във вторник (8 март), гласоподаваха депутатите. Решението беше показано от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който разгласи, че планът е подсилен от пет парламентарни групи. " За ” бяха 131  депутати,  " срещу ” -  19, въздържаха се трима народни представители. Заседанието ще е от 9:00 до 14:00 часа.

Дневният ред на изключителното съвещание е същият като този в петък – блиц надзор и постоянен парламентарен надзор.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи възрази какво е изключителното в тази ситуация, с цел да няма парламентарен надзор в петък и шест дни Народното събрание да не заседава. Да не би повода да са тези въпроси, на които министър Рашков би трябвало да дава отговор в петък, да не би да се пробвате да го скриете, той така и така е очакван като финален министър в контрола ", уточни Хамид. Това ли е смяната, това го правеше ГЕРБ, разяснява той. Колегата му Станислав Анастасов  подчерта, че депутатите би трябвало да са на работа в петък както останалите български жители.

Иван Ченчев от " Българска социалистическа партия за България ” означи, че някои народни представители от ПГ на Движение за права и свободи в коридорите са споделили, че поддържат такова решение, което провокира ответна реакция от придвижването.

Не беше признато предлагането на Петър Петров от " Възраждане ” да бъде включен текст в плана, в който да се споделя, че съвещанието във вторник ще продължи до привършване на въпросите от парламентарния надзор. Ако се одобри, това прави съвсем 15 часа, счете ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР