Парламентарното заседание в парламента беше прекъснато заради скандал. То бе

...
Парламентарното заседание в парламента беше прекъснато заради скандал. То бе
Коментари Харесай

Скандал в парламента за бежанците

Парламентарното съвещание в Народното събрание беше прекратено поради скандал. То бе краткотрайно прекъснато заради вълнения. Водещият Явор Нотев разгласи 10-минутна отмора. До напрежението в пленарна зала се стигна след декларацията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка с въпроса с мигрантите и идната среща на върха в Брюксел.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов отговори на Нинова и уточни, че в изявлението й има спекулации.

Позицията на българския министър председател, с която той ще отиде на тази среща на върха, не е да подписва съглашение, с което България да се наводнява с незаконни имигранти, разяснява вицепремиерът и министър на защитата Красимир Карачанов от парламентарната естрада в отговор на декларация на "БСП за България ". Той увери Корнелия Нинова, че не е имало потребност "да хвърля страхове в обществото ".

"Никой не е замислял и няма желание да приема пари от други европейски страни, с цел да настанява незаконни имигранти в България ", съобщи вицепремиерът. Той уточни, че при нужда, в случай че се наложи да се реагира незабавно при огромни талази мигранти, позицията на държавното управление е за създаване на общежития по границата и връщане на тези хора назад.

Никъде в политиката на държавното управление няма една крачка в посока на това да се притеглят незаконни имигранти, с цел да решаваме демографския проблем, това е грозна нечиста сделка и не е правилно, разяснява още Красимир Каракачанов.

Малко късно се сетихте да говорите за казуса с незаконните имигранти, обърна се той към Нинова. Каракачанов означи, че политиката на държавното управление за секване на притока на незаконни имигранти е била очевидно изразена с редица ограничения, измежду които задоволително хора при защита на границата и построяването на заградителното оборудване. В България място за незаконна имиграция няма, съобщи той.

Както намерихме общ език по плановете за превъоръжаване, по този начин ще намерим общ език и по тази тематика, заключи вицепремиерът и министър на защитата.

След него Волен Сидеров взе думата за декларация от името на Обединените патриоти. Корнелия Нинова пожела да отговори, само че депутати от Обединените патриоти наобиколиха трибуната и се пробваха да й попречат с мотив, че нямала право на персонално пояснение във връзка с декларация.

В разгара на дебатите министър председателят Бойко Борисов пристигна в Народното събрание. „ Винаги съм защитавал затварянето на границите на Европейския съюз за мигранти”, съобщи министър председателят от парламентарната естрада.

Министър-председателят дойде изненадващо в пленарната зала, с цел да отговори на обвиняванията на Българска социалистическа партия, че подкрепял приемането на мигранти у нас.

„ За първи път аз споделих, че би трябвало да създадем центрове за леговище и сигурност отвън Европейски Съюз, наоколо до споровете. Винаги съм защитавал незабавното прекъсване и затваряне на външните граници”, добави Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР