Парламентарно представените формации ще се съберат днес, за да решат

...
Парламентарно представените формации ще се съберат днес, за да решат
Коментари Харесай

Партиите в НС решават дали да поканят посланик Митрофанова на откриването

Парламентарно показаните обединения ще се съберат през днешния ден, с цел да решат дали посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде поканена на съвещанието, с което на 19 октомври ще се открие 48-ото Народно заседание.

Срещата е по самодейност на " Демократична България " и се привиква, откакто във вторник политическите сили не съумяха да реализират единодушие.

На първата след изборите среща парламентарно показаните обединения съумяха да разпределят местата си в пленарна зала, само че не се схванаха за наличието на дипломат Елеонора Митрофанова. Във вторник зад предлагането на Демократична България да не бъде поканен съветският посланик №1 застанаха единствено от Политическа партия. Българска социалистическа партия и " Възраждане " се оповестиха " срещу ", а представителите на другите политически сили не заеха страна, напомня БНР.

Според Вежди Рашидов от ГЕРБ, в случай че не поканим Митрофанова на откриването на Народно събрание, това е оповестяване на война.

" Тя е посланик като всички дипломати. Това е оповестяване на война. Ами кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба тук. Аз запитвам чий е този напън? Кой ще дава отговор? ", сподели той пред националното радио.

След съвещание на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов заяви, че партията няма да влезе на първото съвещание на Народно събрание, в случай че Митрофанова участва:

" Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ: При тези безчовечен удари по цивилен обекти в Украйна смятам, че даже и артистичната натура на Вежди Рашидов, който постоянно е показал желанието си за разговор и съгласие, само че в този момент при тази експанзия, тези правила, които и ние сме спазвали в предишното, са несъвместими. Затова ПГ на ГЕРБ, която ще бъде ръководена от Десислава Атанасова, изрично с нужните по закон средства - откакто е изпратена покана на посланика на Руската федерация у нас госпожа Митрофанова, направете по този начин, че да е нежелана на първото съвещание на 48-то Народно заседание ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР