Парламентарният дебат и последвалото гласуване на оставката на Антон Славчев

...
Парламентарният дебат и последвалото гласуване на оставката на Антон Славчев
Коментари Харесай

Хамид Хамид от ДПС-Пеевски редовно е посещавал Антон Славчев?

Парламентарният спор и последвалото гласоподаване на оставката на Антон Славчев потвърдиха, че той е бухалка на Делян Пеевски . Това съобщи в ефира на “Денят стартира ” представителят на “Да, България ”. Славчев резервира поста си с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи – Пеевски, Българска социалистическа партия и с помощта на отсъстващите от зала депутати на Има Такъв Народ .

“Депутатът от групата на Движение за права и свободи – Пеевски Хамид Хамид постоянно е посещавал Антон Славчев в антикорупционната комисия. Ще пожелаваме записи от камерите, тъй като, в случай че това се окаже правилно, може да значи оказване на политическо въздействие върху самостоятелен орган ” , разкри някогашният министър на електронното ръководство.

Депутатът от групата на ПП-ДБ посочи, че гласуването на оставката на Славчев е било значим политически въпрос , значим за образуването на ръководство след изборите. Божанов препотвърди позицията на ПП-ДБ за нуждата от бъдещо ръководство, което би трябвало да приоритизира антикорупционните промени .

“Ние търсим антикорупционно болшинство. Вчерашното гласоподаване не дава добър сигнал в тази посока ” , съобщи Божанов.

Той сигнализира, че Антон Славчев персонално е прекратил контракта за европейско финансиране на система за разбор на риска , предопределена за разкриване на странности и аномалии при възлагане на публични поръчки .

“Например, имаме министър, който пък има братовчеди, съпруги, съсобственици на някогашни сдружения. Всичко това са доста връзки и сега, в който някой завоюва социална поръчка в подчинена организация, тези връзки може да се ревизират, с цел да се види има ли втори братовчед или съученик на министъра измежду спечелилите поръчката ” , посочи Божанов и добави, че под управлението на Антон Славчев комисията не е подхванала никакви систематични дейности за ограничение на корупцията .

Помолен да разяснява породилото се напрежение със Северна Македония, Божанов подсети, че актуалното държавно управление доста се разграничава от предходното, подписало френското съглашение .

“Вицепремиерът на Северна Македония направи скандални и неприемливи изявления. Важното е, че след френското съглашение в този момент към този момент освен България, а целият Европейски съюз е спирачка пред участието поради такива изявления. Докато в Скопие не изпълнят условията и не престават да се държат по този начин, участието им в Европейски Съюз е на процедура невероятно ” , заключи Божанов.

Ивайло Мирчев: Доган е татко на „ феномена Пеевски “!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР