Парламентарните водачи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход“ изненадващо

...
Парламентарните водачи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход“ изненадващо
Коментари Харесай

Извънредно: ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ уволняват шефа на Сметната палата

Парламентарните водачи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ изненадващо внесоха решение за освобождение на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков.  Десислава Атанасова, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев са внесли проекторешението през днешния ден. С гласоподаване бе решено то да се прегледа на пленарното съвещание още през днешния ден. 

Проектът няма претекстове. Според депутата от „ Демократична България “ (ДБ) това е противоконституционно.

Предлага се краткотрайно до избора на ръководител длъжността да се извършва от заместник-председателя Горица Грънчарова – Кожарева.

Цветан Цветков е с изминал мандат.

От Демократична България показаха подозрения, че Цветков е отказал поръчка да ги удари по линия на Nexo. Както е известно, чиновниците на компанията са правели дарения на групировката.

Тома Биков изясни, че самодейността за отстраняването на Цветков нямала нищо общо с Nexo. Причината за отстраняването му била изтеклият му мандат.

Мартин Димитров от Демократична България разгласи, че на двайсетина регулатора управленията били с изтекли мандати. Но в този момент ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ решили след лидерската среща да отстранят тъкмо Цветков. Той изброи нелицеприятни за ГЕРБ отчети, които издала след одити Сметната палата и по този начин засегнала някогашните ръководещи от ГЕРБ. 

Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " изреди пък куп настоящи инспекции от Палатата, които също биха блъснали някогашните ръководещи. Затова " стремително, от през днешния ден за през днешния ден " те уволнявали директора. 

Припомняме, че по сходен метод предходната седмица Народното събрание уволни и шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Петко Салчев. Тогава обаче поради свадите и неуредиците, свързани с Касата. 

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР