Парламентарните групи не успяха да стигнат до консенсус относно решаване

...
Парламентарните групи не успяха да стигнат до консенсус относно решаване
Коментари Харесай

ГЕРБ с ново предложение: Най-възрастният да оглави Народното събрание

Парламентарните групи не съумяха да стигнат до консенсус по отношение на решение на рецесията при избор за предсдедател на Народно заседание.

Според Кирил Петков би трябвало да се изберат нови правила, в които да бъде заложен предходен опит на претендента като ръководител или зам.-председател на Народното събрание, да бъде неконфликтна персона, както и да има високо публично доверие.   

Даниел Митов от ГЕРБ съобщи, че в градивен дух би желал да разбере по какъв начин ще се мери кой е неконфликтна персона. „ Ние всички тук до някаква степен сме конфликтни персони, тъй като политиката сама по себе си е битка за хрумвания. Как тъкмо и какъв е прага който мери прага на публично доверие. Всички ние сме такива щом сме определени и тук. На мен тези критерии ми се костват сложни за реализиране “, съобщи Митов. 

Десислава Атанасова разкри, че първото им предложение е било да се избере за ръководител на Народното събрание най-възрастния, като той ще има зам.-председатели, като и това не било признато. Второто предложение от нейна страна е било първата и втората политическа мощ да отдръпват номинациите си и да одобряват тази на третата в лицето на Йордан Цонев, който има нужния опит, само че не е събрало нужното болшинство.

„ Повече от 30 часа се въртим в кръг, хубавото е, че най-малко тона ще бъде по-приличен, взаимоуважителен, без грубости и персонални нападки. Това обаче ще ни изведе ли от обстановката – няма. Защото всеки един от народните представители може да прави оферти, без въобще те да бъдат подчинени на критериите, които предложи господин Петков. Тези критерии, в случай че бяха препоръчани в 47-то Народно събрание, господин Минчев нямаше да бъде определен тогава. Те не могат да бъдат съотносими и справедливи. Последният опит който би трябвало да създадем, да превъзмогнем политическото и лично его и да преодоляваме разликите си “, съобщи още Атанасова. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР