Парламентарните групи на Възраждане и ИТН продължават с протеста си

...
Парламентарните групи на Възраждане и ИТН продължават с протеста си
Коментари Харесай

Опозицията с условие: Конституцията, МОЧА или нови избори

Парламентарните групи на " Възраждане " и Има Такъв Народ не престават с митинга си в пленарна зала.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов изясни пред публицисти в коридорите на Партийния дом, че окупацията на парламентарната естрада ще продължи , до момента в който не се реши какво ще се случи с конституционните промени и с Паметника на Съветската войска, прочут като МОЧА (Монумент на окупационната Червена армия). На първия председателски съвет Кирил Петков посочил, че има документи, че това, което се реже от МОЧА, щяло да бъде сглобявано - къде, по какъв начин и по кое време не било ясно.

Беззаконието би трябвало да бъде прекъснато, безапелационен бе Костадинов. Според него, щом в този момент режат главите на паметниците, след това щели да режат главите на хората.

" Никой не би трябвало да пипа паметника, другояче Народното събрание няма да работи ", настоя водачът на " Възраждане ". И се закани - или нови предварителни парламентарни избори, или се стопират дейностите по демонтажа на МОЧА.
 С окупация на парламентарната естрада опозицията пази МОЧА Обновена
С окупация на парламентарната естрада опозицията пази МОЧА

Това хепънинг, пърформанс, хор ли е, чуди се Росен Желязков

Той не се тормози, че като няма съвещание на Народното събрание, не може да се одобри и бюджетът на страната. Според Костадинов хората дори трябвало да се радват, в случай че сегашният бюджет не бъде признат.

От Парламентарната група на " ИТН " също ще продължат дружно с " Възраждане " да бойкотират съвещанието. Тошко Йорданов изясни, че няма да рони крокодилски сълзи за Паметника на Съветската войска, в случай, че 45 година България е била под ръководството на комунистическия режим, само че съобщи, че е срещу настоящия план за промени в Конституцията. Има Такъв Народ ще спрат с протеста, когато сглобката спре с измененията в главния закон. Иначе - нямало да има съвещания на Народното събрание.

Йорданов уточни, че от болшинството в Народното събрание си измислили по какъв начин да трансформират Конституцията с болшинство от 160, а не 180 гласа, както и да прокарат измененията не с Велико Народно заседание, а с елементарен парламент. " Всичко ще им блокираме ", закани се то. С подред Тошко Йорданов бюджетът на страната също си е за блокиране.

Не толкоз последна е позицията на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разгласи, че Народното събрание няма да стартира работа преди да се види законни ли са документите за демонтажа на Паметника на руската войска. Нинова съобщи, че когато се получат документите, ще има председателски съвет за демонтажа и преместването на паметника, ще бъдат прегледани документите и ще се види дали всичко осъществено е учредено на закона.
 Продължава демонтажът на МОЧА
Продължава демонтажът на МОЧА

Днес беше свалена и главата на руския войник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР