Парламентарните групи на ИТН и “Възраждане напуснаха пленарната зала. Причината

...
Парламентарните групи на ИТН и “Възраждане напуснаха пленарната зала. Причината
Коментари Харесай

Възраждане и ИТН напуснаха пленарната зала, подават жалба в КС за промените в основния закон

Парламентарните групи на Има Такъв Народ и “Възраждане ” напуснаха пленарната зала. Причината е обсъжданите на второ четене промени в Конституцията. Двете опозиционни партии оспорват гледането на измененията в главния закон в настоящия им вид и оповестиха, че ще подадат тъжба в Конституционния съд. За задачата са им нужни 48 подписа, а все още те разполагат с 47, заяви Нова тв.

„ Ще подготвим тъжба до Конституционния съд против измененията в Конституцията. Това разгласи  лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов. „ Днес имаме единствено и само гледане на Конституцията. Всички оферти на „ Възраждане “ за бюджета през вчерашния ден бяха отхвърлени. Но през днешния ден ще продължим да пазиме другите, тъй като зад тях стоят хиляди жители и институции, които чакат някаква поддръжка от страна на страната ”, добави той.„ Очевидно е, че в пленарна зала ще бъде осъществено безвластие, което ние няма по какъв начин да легитимираме, сподели още водачът на " Възраждане ". Конституцията несъмнено ще бъде нарязана през днешния ден с флекс. Напуснахме залата и започваме да работим върху писането на жалбата. Мисля, че това е най-логичното и обикновено нещо, което можем да създадем, надявайки се, че Конституционният съд е останал последната непокътната институция в страната отвън всевъзможни вътрешни и външни олигархични въздействия ”, разяснява Костадинов.

„ Това болшинство ще направи с главния закон това, което направи с Паметника на Съветската войска ”, заяви ръководителят на парламентарната група Има Такъв Народ Тошко Йорданов при започване на изключителното съвещание на Народно събрание и прикани " всички естествени хора да изоставен залата ".Йорданов укори ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, че през вчерашния ден е гледал безредиците при започване на съвещанието в пленарната зала и не се е намесил. „ Вие променяте Конституцията, с цел да може сглобката да овладее страната, казусът ви е президентът и страхът, посочи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.  Тук е цялостно с конституционалисти. Най-жалкото мнозинство в българския парламент ще прави промени, ще погази висшия закон в страната, ще наруши жестоко публичния контракт и, нагледно казано, ще направи това, което направи с един монумент – ще хване флекса и ще режете Конституцията жестоко и ще я демонтирате ”, уточни Йорданов. Той съобщи, че Има Такъв Народ извършва политическата поръчка на българските жители във връзка с главния закон, политическата поръчка на Венецианската комисия, на всички, които са дали своят вот за тях, на всички, които са потресени от това, което ще бъде направено с Конституцията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР