Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат незабавно да

...
Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат незабавно да
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС в един глас: Спрете процедурата за избор на нов главен прокурор!


Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят неотложно да бъде спрян изборът на нов основен прокурор, заяви БНР от Народното събрание.

Отправяме своя апел към Висшия правосъден съвет да спре процедурата по желание на нов основен прокурор до окончателното изговаряне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България “, написа в декларацията им.

Тя е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

В декларацията на трите политически сили като претекст е посочено „ сериозното публично напрежение “ след освобождението на основния прокурор и процедурата по желание на нов подобен.

“Първо да се одобряват измененията в Конституцията, по-късно нов Висш съдебен съвет, и по-късно нов основен прокурор “, настоя депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС пък подчерта, че декларацията по тематиката ще бъде гласувана в Народно събрание идната седмица.

„ Искаме да има транспарантен и обективен избор на нов основен прокурор, както и да има огромна правосъдна промяна в границите на конституционни промени “, сподели още тя.

Припомняме, че Иван Гешев бе освободен от поста основен прокурор на 15 юни с решение на Висш съдебен съвет. След това стартира съмнително бърза процедура по желание на краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор и бе назначен противоречивият Борислав Сарафов. Сегашният Висш съдебен съвет също прави незабавни придвижвания, с цел да успее в този си състав да избере чисто нов основен обвинител №1, което още веднъж наподобява необичайно.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР