Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС настояха да бъде

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС настояха да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС с призив за спиране на избора на нов главен прокурор

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи настояха да бъде спрян изборът на нов основен прокурор. 

Трите партии са внесли декларация до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Декларацията е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. 

“Първо да се одобряват измененията в Конституцията, по-късно нов Висш съдебен съвет и по-късно нов основен прокурор ”. Това прикани депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание.

“Внасяме декларация в деловодството на Народно събрание с апел към Висш съдебен съвет дружно с Движение за права и свободи и ПП-ДБ да се изчака с избора на нов основен прокурор ”, това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

В декларацията като претекст е посочено " сериозното публично напрежение " след освобождението на основния прокурор и процедурата по желание на нов подобен.

Иван Гешев бе освободен от поста основен прокурор на 15 юни с решение на Висш съдебен съвет. След това стартира процедура по желание на краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор и на мястото на Гешев бе назначен Борислав Сарафов. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР