Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с призив към ВСС: Спрете избора на нов главен прокурор!

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят да бъде спрян изборът на нов основен прокурор.

„ Отправяме своя апел към Висшия правосъден съвет да спре процедурата по желание на нов основен прокурор до окончателното изговаряне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България “, написа в декларацията им, подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

В декларацията им като претекст е посочено „ сериозното публично напрежение “ след освобождението на основния прокурор и процедурата по желание на нов подобен.

“Първо да се одобряват измененията в Конституцията, по-късно нов Висш съдебен съвет и по-късно нов основен прокурор “, настоя депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС пък подчерта, че декларацията по тематиката ще бъде гласувана в Народно събрание идната седмица.

„ Искаме да има транспарантен и обективен избор на нов основен прокурор, както и да има огромна правосъдна промяна в границите на Конституционни промени “, сподели още тя.

Припомняме ви, че Иван Гешев бе освободен от поста основен прокурор на 15 юни с решение на Висш съдебен съвет. След това стартира процедура по желание на краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор и бе назначен Борислав Сарафов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР