Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искат да бъде спрян изборът на нов главен прокурор

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят да бъде спрян изборът на нов основен прокурор.

Трите партии са внесли декларация до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Декларацията е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

„ Отправяме своя апел към Висшия правосъден съвет да спре процедурата по желание на нов основен прокурор до окончателното изговаряне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България “, написа в декларацията.

В декларацията като претекст е посочено „ сериозното публично напрежение “ след освобождението на основния прокурор и процедурата по желание на нов подобен.

Иван Гешев бе освободен от поста основен прокурор на 15 юни с решение на Висш съдебен съвет. След това стартира процедура по желание на краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор и на мястото на Гешев бе назначен Борислав Сарафов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР