Парламентарните групи на ДПС и на ГЕРБ ще направят множество

...
Парламентарните групи на ДПС и на ГЕРБ ще направят множество
Коментари Харесай

Депутати се спречкаха за бюджета на ДОО

Парламентарните групи на Движение за права и свободи и на ГЕРБ ще създадат голям брой оферти за промени в бюджета на държавното публично обезпечаване сред първо и второ четене. Заявка за това направиха депутати от двете политически сили, които остро подлагаха на критика препоръчаните от ръководещите текстове.

Искрен Арабаджиев от " Продължаваме промяната " разтълкува рецензиите по този начин:

" Нека въпреки всичко не забравяме, че съгласно лисицата гроздето е кисело, когато тя не може да стигне до него, а вие към този момент от година и половина нямате достъп до този бюджет. И вместо да виждаме парите на българските данъкоплатци, натъпкани в сакове, вложени в първокласни парцели или изнесени в офшорни сметки, ние ги връщаме назад на хората ".

Деница Сачева от ГЕРБ предизвести, че " Българска социалистическа партия извива ръцете " и Национален осигурителен институт ще се трансформира " счетоводна къща на ръководещите ", само че ще бъде опустошен пенсионно-осигурителният модел у нас. Сачева също отговори на депутата от " Продължаваме промяната ".

" Който се опита да ме предизвика с легенда на Лафонтен, желая да му отговоря с една друга легенда - за гарвана и лисицата, и да му обърна внимание, че е добре да слуша рецензиите, тъй като ласкателят нормално приказва приятни неща единствено, с цел да има изгода от това. И, знаете, че в последна сметка, без значение какво е споделила лисицата, сиренцето пада в устата на лисицата от гарвана, нали ".

Любомир Каримански от " ИТН " разкритикува текстовете и предизвести, че може да се стигне до по-голям недостиг.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев от своя страна увери, че няма проблем с устойчивостта на финансовата система поради увеличението на пенсиите. Това стана по време на дебата по първо четене на актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване, с което се планува растеж на пенсиите от 1 юли. Най-ниските ще доближат 467 лв., а най-високите - 2000 лв.. Процентът на нарастване на всички пенсии е 10 на 100. Също по този начин ще се включат 60-те лв., които се получават като добавка за Covid.

" Общо пенсиите в България като % от Брутният вътрешен продукт са 10,4%. Средно в Европа са 12,7. Така че ние сме много надалеч като общ разход за пенсии от средноевропейския разход - по отношение на Брутният вътрешен продукт - какъв брой сме изработили в тази страна и какъв брой можем да си позволим ", сподели Асен Василев в отговор на рецензиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР