Парламентарната здравна комисия гласува редкация в Закона за здравното осигуряване.

...
Парламентарната здравна комисия гласува редкация в Закона за здравното осигуряване.
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха нови текстове за НЗОК

Парламентарната здравна комисия гласоподава редкация в Закона за здравното обезпечаване. Текстът мина без дебата и бе подсилен от 15 души.

Законопроектът усъвършенства метода, по който става избор, критериите за номиниране и пълномощията на подуправител на НЗОК. В момента това става директно решеное на Народно събрание. Такъв е моделът в Кодекс за общественото обезпечаване и в Закон за Българска народна банка по отношение на избора на подуправители на Национален осигурителен институт и на Българска народна банка. Изборът на подуправителя на НЗОК от страна на Народното събрание преодолява слабостите на модела на еднолично предопределение на подуправителя, пишев претекстовете на текста.

Критериите за избор на подуправителя към този момент ще са изравнени с тези на шефа. Причината е, че в доста случаи подуправителят извършва пълномощията на шеф и носи отговорност за ръководството на обществения фонд

С промените се уточняват пълномощията на подуправителя на НЗОК, които са уредени независимо на законово ниво от тези на шефа на НЗОК.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР