Парламентарната република продължава да буксува, а ГЕРБ са лишили България

...
Парламентарната република продължава да буксува, а ГЕРБ са лишили България
Коментари Харесай

ГЕРБ ни лишили от еврото, а ДБ и ПП ще спасяват парламентарна демокрация

Парламентарната република продължава да буксува, а ГЕРБ са лишили България от опцията да бъде признато еврото от 1 януари 2024 година. Такава равносметка направи на няколкомесечния живот на 48-ия парламент съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

Настоящият парламент се е провалил в най-важната си задача - да излъчи постоянен кабинет. " И това е неуспех на първата политическа мощ. Дневният ред на Народното събрание се диктуваше от ГЕРБ и може би отдалечено от Банкя ", не пропусна да означи той.

Според Атанас Атанасов обществото към този момент в привикнало да живее в изискванията на служебна власт. Но тук се явява и решението -  за да концентират на едно място всички демократични сили. Не липсват и упоритости пред новото обединяване - и да излъчи обединяване, причисли се към упоритостта на сътрудниците си Атанасов.

Попитан дали с изключение на единство на равнище водачи, чака единство и на локално равнище и безконфликтно редене на листите, водачът на ДСБ бе колеблив: " Нашата концепция е освен да създадем обединяване за актуалните парламентарни избори, само че това обединяване да бъде обединено и имаме волята да се явим дружно на локалните избори, които са фундамента на българската народна власт. Много значимо е да се опитаме да разбием феодалните имения на ГЕРБ освен в огромните градове, а изобщо в локалната власт. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР