Парламентарната комисия за разследването на обстоятелствата около казуса с Мартин

...
Парламентарната комисия за разследването на обстоятелствата около казуса с Мартин
Коментари Харесай

Иван Гешев: Още 2018 г. имаше разследване срещу Нотариуса, мафията се ръководи от политиците

Парламентарната комисия за следствието на събитията към проблема с Мартин Божанов-Нотариуса е една димка, която цели политически резултат и евентуално да прикрие политическата глава на корупцията в България , тъй като мафията се управлява от политиците. Това е единствената цел на тази комисия и неслучайно не я разшириха в посока Алексей Петров и изобщо проблемите в правосъдната система. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ някогашният основен прокурор и сегашен водач на Сдружение „ Граждански блок “ Иван Гешев.  Пред Euronews България някогашният обвинител №1 отхвърли да е посещавал клубовете SS или ресторанта „ Осемте джуджета “ , както и да е имал връзки с Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото.
Държавата се разпада, тя не действа, правоохранителните органи са смачкани, прокуратурата е овладяна от полиците. Те имаха индиректно въздействие, само че след измененията в Конституцията... битката, която виждате сред политиците е в действителност битка кой ще управлява прокуратурата.
Иван Гешев, някогашен основен прокурор

„ Затова станах неуместен и отхвърлен – те чакаха да съм дисциплиниран и да се въздействам и да бъда подвластен “, уточни още Гешев и даде за образец делата против олигарси по времето, когато беше основен прокурор, както и битката с телефонните измами, битовата и проведената престъпност.

„ Знам, че имаше следствие за Мартин Божанов-Нотариуса още 2018 година , когато бях в Специализираната прокуратура “, съобщи Гешев.
Когато бях основен прокурор, Пепи-Еврото се скри, тъй като Софийска районна прокуратура предприе дейности против него. Вероятно това, което се случва сега, е възмездие към Районна прокуратура и в частност госпожа Зартова.
Иван Гешев, някогашен основен прокурор

Твърденията на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, че бил подведен от Иван Гешев да отиде в заведението „ Осемте джуджета “ не дава отговор на истината и не звучи разумно, означи Гешев.

„ Пепи-Еврото, Барселонагейт, чекмеджета – всичко, което е формирано по мое време, се приключва, разкешва, заплаща. Олигарсите ще си платят и ще си освободят трите милиарда, които са запорирани, ще прекратят безусловно всички каузи “, сподели още някогашният основен прокурор.

По неговите думи вчерашната акция на Министерство на вътрешните работи в постройката на централата на „ Лев Инс “ цели намиране на избрани компрометиращи материали.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР