Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и

...
Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите в НС с извънредно заседание заради сайта „Миротворец“

Парламентарната Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия ще заседава изключително през днешния ден от 14:30 часа поради проблема със уеб страницата „ Миротворец “.

Това заяви в коридорите на Народното събрание ръководителят й Даниел Митов. Очаква се на него да участват и представители на съответни способени органи  – ДАНС, ДАР и други Това става откакто по-рано денем от " Българска социалистическа партия за България " настояха комисията да изслуша службите за сигурност по проблема с украинския уебсайт.

Митов напомни, че тематиката е била разисквана през вчерашния ден от външната комисия, която е дала съответните указания и е поискала от Министерство на външните работи да изследва какъв е този уебсайт и какви хора стоят зад него, както и какъв е този лист с имена. 

" До момента нямаме нужната информация, с цел да подходим институционално, по тази причина и през съответните комисии ще създадем всичко допустимо ", изясни Митов. Той акцентира, че е без значение към коя парламентарна група е български политик, български жител изобщо, е неприемливо те да попадат в заплашителни описи, в случай че това е истина.

" За да има съответно мнение, би трябвало да знаем всички обстоятелства и при потребност от институционален отговор, ще се обърнем към украинската страна ", съобщи Даниел Митов. 

От Украинското посолство в София обявиха, че активността на „ Миротворец “ по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР