Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъжда правилата за

...
Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъжда правилата за
Коментари Харесай

НС ще обсъжда правилата за избор на членове на антикорупционната комиия

Парламентарната комисия за битка с корупцията ще разисква разпоредбите за избор на членове на новата антикорупционна комисия, излиза наяве дневния ред на Народното събрание.
Новият закон, който планува основаването на нов орган, в който да се обединят комисията за битка с корупция и за лишаване на нелегално имущество, беше признат в края на предходната година. Президентът Румен Радев му наложи несъгласие, което обаче беше преодоляно в средата на януари.
Законът планува ръководителят на новата комисия да бъде избиран от Народното събрание. Той ще предлага членовете на новия орган, които още веднъж ще бъдат избирани от Народното събрание. Мандатът е шест години.
Днес в пленарна зала се чака да бъдат признати на първо четен и промени в закона за публичните поръчки. Те засягат медикаментите, които липсват на българския пазар и нямат опция. Според измененията за тези медикаменти към този момент няма да се афишират публични поръчки, а ще бъдат купувани от лечебните заведения без социална поръчка. Предложението е на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Данаил Кирилов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР