Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша днес единственият кандидат за

...
Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша днес единственият кандидат за
Коментари Харесай

Здравната комисия в парламента ще изслуша единствения кандидат за шеф на НЗОК

Парламентарната комисия по опазване на здравето ще изслуша през днешния ден единственият претендент за нов шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) доктор Дечо Дечев. Изпълнителният шеф на столичната университетска болница за многопрофилно лекуване " Св. Иван Рилски " е препоръчан от ГЕРБ и се чака да бъде подсилен от болшинството. Опозицията няма кандидатура.

Постът на шеф на НЗОК е незает от 20 юни, когато депутатите взеха решение да прекратят предварително мандата на Камен Плочев. В края на май той изиска да се отдръпна от поста, като се базира на член в Закона за здравето, съгласно който, в случай че три месеца не може да извършва отговорностите си заради заболяване, може да подаде оставката си и да напусне. Плочев излезе в дълъг болничен отпуск, откакто влезе в открит спор с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за размера на задълженията на НЗОК към европейските здравни каси. Тогава Ананиев изиска оставката му, а след това Плочев се оказа прав за размера на задълженията.

Камен Плочев беше назначен на управителната позиция на здравната каса през юли 2017 година след конкурс, в който беше единственият претендент.

Дечев е шеф на болница " Св. Иван Рилски " от 2008 година При ръководството му клиниката стана една от трите от общо 65 държавни лечебни заведения с позитивни финансови резултати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР