Парламентарната комисия по правни въпроси ще проведе изслушване Красимир Влахов,

...
Парламентарната комисия по правни въпроси ще проведе изслушване Красимир Влахов,
Коментари Харесай

Правната комисия ще изслуша кандидата на НС за конституционен съдия

Парламентарната комисия по правни въпроси ще организира чуване Красимир Влахов, който е единственият претендент за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Предложението Влахов да заеме поста бе направено от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Към сегашния миг той е арбитър във Върховния касационен съд (ВКС) и има 20-годишен съдийски стаж, в това число и като заместник-председател и началник на Гражданска гилдия във Върховен касационен съд.
В края на предходната седмица ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че е реализирана сделка Красимир Влахов да организира среща с представители на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание, на която кандидатурата му да бъде разисквана. Аргументът на Цветанов за иницииране на срещата бе, че Конституционния съд би следвало да са консенсусни фигури, без значение кой ги предлага, тъй като този съд е един от най-висшите органи в страната. Такова предложение за среща Цветанов разгласи, че ще насочи и към ПГ на Българска социалистическа партия за Българи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР