Парламентарната комисия по отбрана реши България да изпрати около 100

...
Парламентарната комисия по отбрана реши България да изпрати около 100
Коментари Харесай

Военната комисия в НС реши: Даваме около 100 бронирани машини на Украйна

Парламентарната комисия по защита реши България да изпрати към 100 бронирани машини на Украйна . Те се намират в складовете на Министерство на вътрешните работи и не се употребяват. Предложението е на ПП-ДБ, ГЕРБ -СДС и Движение за права и свободи и беше подкрепено от МО и Министерство на вътрешните работи.

Машините са в складовете на жандармерията от близо 40 години и в никакъв случай не били употребявани. Част от тях са неизправни. Те в никакъв случай не са използвани и не са излизали от складовете на Министерство на вътрешните работи, разгласи Ивайло Мирчев от Демократична България.

„ На нас тази техника не ни прави никаква работа и дори ни пречи. За нас е значимо тази помощ към Украйна да се реализира в най-кратки периоди ”, сподели заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с ремонт ”, изясни той.

“Всички наши формирования сега са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а по какъв начин да стане по-бързо ”, посочи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. По думите му откакто се разгласи пакетът с бронирана техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи, Украйна ще каже от какво тъкмо в квалифицирания пакет имат потребност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР