Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за

...
Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана в НС одобри законопроект за военната помощ за Украйна

Парламентарната комисия по защита поддържа на второ четене законопроект за одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

„ За “ гласоподаваха 13 депутати, двама – „ срещу “, а един – „ въздържал се “, съобщи Българска телеграфна агенция.

В петък на първо четене в зала народните представители поддържаха законопроекта, като „ за “ гласоподаваха 130 депутати, а „ срещу “ – 36.

Също в петък болшинството депутати гласоподаваха „ за “ план на решение за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна.

„ Надявам се това да бъде един първи стадий и да има следваща помощ, която България да окаже на Украйна “, сподели пред публицисти ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС). Основната част от военната помощ, която страната ни ще изпрати, е за отбрана на популацията и на обектите от въздушни офанзиви, изясни Гаджев.

„ Помощта, която се отпуска, по никакъв метод не заплашва опциите на Българската войска да извършва своите конституционни отговорности или да понижава качествата ѝ “, съобщи Гаджев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР