Парламентарната Комисия по бюджет и финанси не събра кворум за

...
Парламентарната Комисия по бюджет и финанси не събра кворум за
Коментари Харесай

Референдумът за еврото: Бюджетна комисия в НС не събра кворум

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси не събра кворум за днешното си съвещание. На него, съгласно дневния ред, трябваше да бъде прегледано предлагането за производство на народен референдум с въпрос: „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? ". То беше импортирано от Инициативен комитет на жители на 7 април. Референдумът се поддържа от партия „ Възраждане ”.

В сряда Правната комисия, която е водеща, не включи в дневния си ред разглеждане на предлагането за допитването. Пред публицисти депутатът от „ Възраждане ” и представител на Инициативния комитет Деян Николов дефинира случилото се като „ позорно бягство ”.

От партията чакат идната седмица референдумът въпреки всичко да влезе в пленарна зала за разглеждане. Срокът по закон е три месеца и изтича на 7 юли, сподели той.

„ Народното събрание е задължено, съгласно закона за директното присъединяване на жителите във властта, да излезе с решение за осъществяване на референдум, в случай че годните подписи са над 400000. Вече има протокол от ГРАО, че са малко над 470000 ”, сподели депутатът. И добави, че другата седмица от „ Възраждане ” ще вкарат точката за решение за осъществяване на референдум в дневния ред на Народното събрание, според правото на партиите да оферират по една точка в първата седмица на всеки месец.

„ Очакваме народните представители да спазят закона и да излязат с решение за осъществяване на подобен референдум, след което президентът да издаде декрет за дата ”, заключи Николов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР