Парламентарната група Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО да

...
Парламентарната група Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО да
Коментари Харесай

Атака иска от Караянчева да бъде обявена ПГ на Обединени патриоти за нелегитимна

Парламентарната група " Обединени патриоти - НФСБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация " да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от партиите на Каракачанов и Симеонов да бъдат оповестени за самостоятелни. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от " Атака " до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Основание за реакцията им е изключването на водача на " Атака " и създател на обединението Волен Сидеров и сътрудниците му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото овакантяване на останалите депутати от така наречен парламентарна група на Оперативна програма.

В претекстовете си до ръководителя на Народно събрание те се базират на Коалиционното съглашение сред трите партии, където в член 16 категорично е записано името на ПГ. След изваждането на АТАКА от групировката името на парламентарната група автоматизирано става юридически нелегитимно и следва заличаването й в специфичния указател на Народното събрание по смисъла на член 14, алинея 2 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Според тях сега се прави опит да се разгласи за законна парламентарна група, която след изваждането на " Атака " към този момент не съществува. " В тази тенденция към този момент се вършат опити безшумно, добродушно и незабележимо да се прелегитимира с всички произлизащи от това последствия фиктивен, от позиция на правото и текстовете на Правилника, индивид в 44-то Народно заседание ", пишат депутатите от " Атака ".

Междувременно те упорстват да бъдат спрени всевъзможни разпоредителни и в действителност дейности, последвали освобождението на Волен Сидеров от председателското място, до решение на проблема.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР