Парламентарната група на ВОЛЯ ще продължи да настоява за отлагане

...
Парламентарната група на ВОЛЯ ще продължи да настоява за отлагане
Коментари Харесай

ВОЛЯ остава на позиция за отлагане на Закона за социалните услуги

Парламентарната група на ВОЛЯ ще продължи да упорства за отсрочване с шест месеца на Закона за обществените услуги, който би трябвало да влезе в действие от 1 юли. ВОЛЯ подава второто си предложение за отсрочване на противоречивия закон на 14 април тази година, само че до момента то не бе прегледано. Едва през днешния ден, 17 юни, влиза за разглеждане в Комисията по труда, обществената и демографската политика.
„ Надяваме се, че ще получим поддръжка и ЗСУ ще бъде отсрочен до края на 2020 година Този интервал ще бъде употребен, с цел да се преработят противоречивите въпроси, които провокират напрежение в обществото “, разяснява депутатката от ВОЛЯ Елена Пешева, вносител на законопроекта.
Настоящите текстове да вземем за пример, дават опция за разглеждане на анонимни сигнали, както и дете да бъде изведено от фамилията си само поради финансова неспособност то да бъде отглеждано.
„ Основният проблем е, че страната абдикира в доста от своите функционалности в грижите за децата и фамилиите и ги дава на НПО-та, в това число и на задгранични, с неразбираемо финансиране. Ние от ВОЛЯ считаме, че има доста противоречиви текстове в ЗСУ, които би трябвало незабавно да се преработят в полза на децата и на тяхното развиване в здравословна и безвредна фамилна среда “, добави още Елена Пешева.
Тя напомни, че групата на ВОЛЯ в Народното събрание имаше среща с министъра на обществената политика Сачева, на които тя даде обещание 6 публични разисквания в страната на закона, от които са извършени единствено две.
„ Очевидно е, че полемиките са били отсрочени поради пандемията от ковид. Затова, без да се изяснят противоречивите моменти, ЗСУ не може да влезе в действие в сегашния си вид от 1 юли, изключително в миг на рецесия. Ще провокира доста по-голяма. Трябва да се отсрочи “, добави Елена Пешева.
ВОЛЯ счита като последна, само че допустима мярка, отпадането на ЗСУ и приемането на напълно нов подобен.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР